Offert på takbyte

Planerar du ett takbyte på ditt hus, din sommarstuga, garage eller fastighet? Då bör du alltid ta in offert på takbyte från takfirmor i ditt område innan du bestämmer dig. Hos JJ Tak & Bygg får du information om pris för takbyte, samt hitta frågor som är bra att fundera på innan du efterfrågar en offert.

Vad kostar ett takbyte?

Takbyte kostar vanligtvis 1500 kronor per kvadratmeter inklusive moms. Priset kan dock variera beroende på vilken takfirma du anlitar, vilket material som används och hur omfattande arbetet är. Om du överväger att anlita ett plåtslageri kan du att kontakta JW Plåtslageri AB. Genom att skicka in en kostnadsfri offert via deras hemsida kan du snabbt få tillbaka ett prisförslag. Företaget har omfattande erfarenhet av tak och erbjuder även service i eget plåtslageri. Det är dock viktigt att du är så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt projekt för att få ett så korrekt prisförslag som möjligt.

Jämför offert på takomläggning

Innan du anlitar en takläggare är det viktigt att du tar in flera offerter från olika företag. Genom en offert på takomläggning kan du snabbt och enkelt se vilket företag som erbjuder bäst service till bäst pris. Hos Proffs.se kan du hitta rätt takläggare för dig och dina behov.

Frågor att ställa dig innan du tar in offert

Innan du tar in offerter finns det några saker som du bör fundera lite extra på. Genom att förse takfirman med så mycket information som möjligt ökar du chansen för ett mer korrekt prisförslag.

1. Fundera på vilken takbeklädnad du vill ha. Vill du använda samma som du har idag eller vill du passa på att byta till tegel, plåt, betong, shingel eller skiffer?

2. Kontrollera att företaget du väljer är seriöst och att det finns hantverkare med behörighet, utbildning och lång erfarenhet av just det du vill ha hjälp med. Finns försäkring, F-skatt och bra ekonomi?

3. När vill du ha arbetet gjort? Har du möjlighet att vara flexibel när det kommer till datum är det lättare att hitta en takfirma.

4. Klarar din budget av oförutsedda utgifter? Även om takfirman ger ett fast pris kan det uppstå situationer som behöver åtgärdas under arbetets gång, t.ex. röta som du inte var medveten om.

5. Vill du göra delar av arbetet själv och bara anlita takfirman för de mer avancerade arbetsmomenten? Det kräver kunskap och tid från dig, men sparar mer pengar i fickan.