Takarbeten – Stockholm & Gävle

När du ska genomföra ett takbyte eller en takrenovering finns det många saker som du bör ta reda på och som du bör ha koll på. På den här sidan kan du bland annat läsa om de bästa aktörerna för takarbeten i Stockholm och Gävle. Du får också information om billiga återförsäljare av snörasskydd och råspont. Alla takläggare är duktiga och kompetenta och hjälper dig med både takbyte, laga takpapp, skorstensplåt, skorstensrenovering och mycket mer.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Takrenovering Stockholm

Behöver du hjälpt med takbyte eller takrenovering i Stockholm är det viktigt att du väljer en seriös och professionell takläggare. Här nedan listas några av stadens bästa och mest pålitliga aktörer.

JW Plåtslageri AB

JW Plåtslageri AB utför takrenovering i Stockholm med omnejd. De är en takfirma i som du kan vända dig till oavsett vad det är för takproblem du behöver hjälp med. Det här företaget har många års erfarenhet av branschen och arbetar med både takrenovering, takmålning, taksäkerhet och mycket mer. JW Plåtslageri AB är även ett större och välrenommerat företag med många återkommande klienter bakom sig. Genom åren har de bland annat utfört takrenovering på Gamla riksdagshuset, i Hägersten och på kända Östermalmsgatan i stan. Här får du alltid 100 % nöjd kund-garanti och gratis offert.

Besök JW Plåtslageri

AJ Tak & Plåt

AJ Tak & Plåt hjälper dig att byta tak i Stockholm. De har varit verksamma i branschen sedan 1985, och har lång erfarenhet av takarbeten. Deras kunskaper och erfarenhet har gjort dem till en av de ledande experterna inom takarbeten. Med deras professionella service och högkvalitativa arbete kan de hjälpa dig med att renovera ditt tak, även om det är en renovering med komplexa krav. Deras priser är konkurrenskraftiga, och du kan vara säker på att du får ett högkvalitativt resultat som passar dina behov. Om du letar efter en pålitlig och kompetent takrenoveringspartner, ska du definitivt kontakta AJ Tak för att byta tak i Stockholm.

Besök AJ Tak & Plåt

Villatakexperten

Villatakexperten är en takfirma som främst fokuserar på villatak till privatpersoner som är i behov av takrenovering eller takläggning av riktiga experter. Villatakexperten arbetar även med fastighetskunder och företag, samt erbjuder solceller och solcellspaneler för miljövänligare energikälla. Den här takfirman är ett bra val för dig som vill kunna använda ROT-avdraget för att sänka dina kostnader och fortfarande känna dig säker på att du får ett resultat som är fackmannamässigt utfört. Alla arbeten avslutas alltid med en besiktning av en opartisk fackman.

Besök Villatakexperten

Erikas Tak & Bygg AB

På Erikas Tak & Bygg AB är det bara professionalism som gäller. År 2015 utsågs Erikas Tak & Bygg AB till Sveriges mest rekommenderade hantverkare och sedan dess har de utfört mängder med takrenoveringar, takbyten och takmålningar i hela Stockholmsområdet. Företaget arbetar med villor, sommarstugor och radhus, men också större fastighetsrenoveringar av olika slag. Med totalentreprenad i egen regi kan du även få hjälp med fasadrenovering och elarbeten när du är igång. Erikas Tak & Bygg AB kan t.ex. renovera ditt tak och samtidigt installera solceller.

Besök Erikas Tag & Bygg AB

Takrenovering Gävle

Behöver du hjälp med takbyte eller takrenovering i Gävle? Här nedan hittar du ett flertal riktigt bra och professionella företag som du kan vända dig till. Kom ihåg att ta in offerter för att jämföra företagen mot varandra.

Gästrike Plåt

Takrenovering i Gävle är enkelt om du använder dig av Gästrike Plåt. Gästrike Plåt är en mycket seriös och kompetent takfirma som är specialister på tak, plåt och fasadarbeten. Företaget har varit aktivt i över 40 år och samlat duktiga och kompetenta hantverkare med utbildning och certifiering. Genom åren har de bland annat arbetet med kunder som Posa Cykel och Hille Kyrka, samt Tullhuset, Centralstationen, Söderskolan och Kulturskolan. Med Gästrike Plåt kan du således alltid känna dig helt trygg med arbetet.

Besök Gästrike Plåt

HNT Bygg

HNT Bygg är en mycket pålitlig takläggare som arbetar i Gävle med omnejd. Här får du alltid skräddarsydda lösningar som passar dina behov, samtidigt som du blir garanterad högsta möjliga kvalitet på alla uppdrag. Ska du utföra en takrenovering bokas ett kostnadsfritt platsbesök in och därefter får du en gratis offert med ett fast pris. HNT Bygg är specialister på takrenoveringar och åtar sig både små och stora projekt för alla kundgrupper. Hos HNT Bygg är kunden alltid i fokus.

Besök HNT Bygg

Rustabo

Söker du en ansvarsfull takläggare i Gävle är Rustabo ett bra alternativ. Hos Rustabo får du alltid fasta priser på alla typer av takrenoveringar och uppdrag, men du får också en högsta kvalitet och en garanti på hela 15 år. Här kan du få hjälp med traditionella takbyten för villor, fastigheter och företag, men du kan också vända dig till Rustabo för integrerade solceller, takmålning, taksäkerhet och mycket mer. Rustabo tar alltid helhetsansvar från början till slut, så att du kan känna dig trygg.

Besök Rustabo

Swedala Tak

Swedala Tak startade upp år 2015 i Gävleborg och har sedan dess hjälp mängder med klienter att få fräscha, fina och hållbara tak. Swedala Tak är idag aktiva på många olika platser i Sverige, men deras takfirma i Gävleborg är helt klart den främsta i ledet. Här får du takläggare med mycket lång och gedigen erfarenhet av takrenoveringar och takbyten. Du får också hjälp av specialiserade takmästare som kan sätta ihop skräddarsydda lösningar för just dina unika önskemål och behov.

Besök Swedala Tak

Hur lägger man takplåt?

Har du sökt efter frågan hur lägger man plåttak på internet? Då har du säkerligen fått upp många olika svar, guider och tips som du kan använda dig av. Att lägga takplåt är relativt enkelt och något som de flesta klarar på egen hand, eftersom det inte kräver samma erfarenhet och kunskap som takpannor.

Så gör du

1. Hitta passande plåttak

Det första steget är att hitta takplåt som passar just din bostad. Takpanneplåt och slätplåt lämpar sig vanligtvis bäst till småhus. Ska du däremot lägga tak för cykelskjul eller carport kan ett korrugerat plåt vara bättre.

2. Material

Ytterligare ett val du kommer behöva göra är huruvida du ska välja plåt i form av stål eller aluminium. Båda materialen kan vara känsliga för andra metaller, samt olika miljöer. Titta därför på vilka andra material som finns på taket, t.ex. förzinkat stål, zink eller koppar.

3. Rätt lutning

När du ska lägga plåttak är det viktigt att du har rätt lutning på taket. Jämför vi med takpannor är takplåt ett mycket smidigare tak att lägga, eftersom det inte finns lika hårda krav. Här är det vanligast med en lutning på minst 14°. Lutningen är viktig av flera orsaker, men främst för att vattenavrinningen ska var så bra som möjligt. Däremot kan en mindre taklutning än 14 grader vara möjligt om du använder klickplåt.

4. Skär till plåten

När det är dags att skära till plåten avråder vi dig från att använda vinkelslip. En vinkelslip kan nämligen skada ytan som är behandlad, vilket i sin tur kan leda till korrosion. En nibblingsmaskin, alternativt plåtsax, är bättre.

5. Grundmåla och tvätta taket

För att säkerställa att ditt tak är skyddat bör du alltid genomföra en ordentlig tvätt och grundmålning. Både när taket är nylagt och återkommande genom åren. Tvätta med avfettningsmedel och grundmåla sedan alla slipade detaljer. Använd en rostskyddsfärg till slipade punkter och hela taket.

Lägga plåttak utan läkt

Vill du lägga plåttak utan läkt eller plåttak direkt på takstolar är det viktigt att du väljer en plåtprofil med rilla. Det beror helt enkelt på att plåt utan rilla inte lämpar sig för den här typen av montering, då risken för tryckskador är större. Du kan enkelt skruva fast eller spika direkt på takstolen, även om du föredrar tak utan råspont. Läs mer om hur du kan gå tillväga när du ska lägga plåt på befintligt tak här.

Köp billig råspont

Letar du efter billig råspont finns det många bra återförsäljare att välja mellan? Här nedan listar vi några professionella och seriösa butiker där du kan beställa råspont online och få det levererat direkt till din dörr eller hämta upp i närmaste varuhus.

Byggmax

Byggmax är idag en av de mest välkända byggvaruhus som erbjuder material för alla typer av byggprojekt. Här hittar du inte bara byggmaterial, spik och verktyg, utan du kan också köpa billigt och hållbart råspont för ditt hem. Du hittar även praktiska råspontluckor som du med fördel kan använda till ditt tak. Byggmax erbjuder både fysiska butiker såväl som beställning online.

Gå till butiken

Beijer Bygg

Råspont är en bra lösning för dig som vill få en stadig grund vid yttertaktäckning. Beijer Bygg erbjuder högkvalitativ och prisvärd råspont i många olika storlekar, designer och prisklasser. Här hittar du även finsågad råspont, samt ändspontad och råspont med klyvsida. Beijer Bygg erbjuder även ett mycket stort sortiment av annat byggmaterial, såväl som verktyg, maskiner och annan byggutrustning du kan behöva.

Gå till butiken

Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är ytterligare ett byggföretag som verkligen har lyckats göra ett namn av sig. Skånska Byggvaror erbjuder all typ av byggmaterial du kan behöva - oavsett om du ska göra ett mindre renoveringsarbete i ditt hem eller om du ska byta tak, göra en totalrenovering eller genomföra dränering av din sommarstuga. Hos Skånska Byggvaror kan du även hitta råspont till mycket bra priser och som har en lång hållbarhet.

Gå till butiken

K-Rauta

Vill du få tillgång till ett mycket stort utbud av bra och högkvalitativ råspont kan vi rekommendera K-Rauta. K-Rauta erbjuder råspont för alla typer av behov och byggprojekt och erbjuder även 5 % rabatt till alla nya kunder som beställer material via nätet. På hemsidan kan du enkelt se vilken typ av råspont som finns tillgänglig i vilken butik, samt vad du kan beställa online.

Gå till butiken